To
co zostało nam z obiadu można zawsze do czegoś wykorzystać. I tak jest z mięsem
z niedzielnego rosołu. Przeważnie robię z niego potrawkę z kurczaka i jest
naprawdę smaczna i bardzo szybka w wykonaniu. Mięso można również zamrozić i
wykorzystać do tego dania w późniejszym terminie.
Potrawka z kurczaka
(mięsa z rosołu)
- Mięso z rosołu (udka, podudzie, skrzydełka itd.)
 - 2 cebule
 - 1 papryka
 - 20 dag pieczarek
 - Sól, pieprz
 - pietruszka
 
Mięsko
obrać z kości, pokroić, podsmażyć na patelni. Cebulę i pieczarki obrać,
pokroić, dodać do mięsa. Paprykę pokroić w kostkę i również dodać do mięsa.
Dusić kilka minut. Przyprawić solą, pieprzem, wegetą i pietruszką. 
.jpg)

u mnie zjada się samo z magą ;) mniamm <3
OdpowiedzUsuńAż się głodna zrobiłam :)
OdpowiedzUsuńI tak samo smakuje :)
OdpowiedzUsuńproste, szybkie i smaczne:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
mniam, wygląda jak gyros :)
OdpowiedzUsuńZastanawiam się tylko po co ta wegeta???
OdpowiedzUsuńUsunęłam:) bo już od dawna nie używam
OdpowiedzUsuńJa użyłam jeszcze przyprawy do kurczaka.. Pycha! Przepis wylądował w moim zeszycie z ulubionymi przepisami :)
OdpowiedzUsuńA śmietanką można na koniec ?
OdpowiedzUsuń