Bardzo
szybkie i smaczne zapiekanki idealne na kolację. W poprzednich latach kiedy
grzybów było w bród robiłam te zapiekanki właśnie z maślaczkami i podgrzybkami.
To były dopiero pyszności.
Domowy fast
food czyli zapiekanki z pieczarkami
- 0,5kg pieczarek
- 2 cebule
- Sól, pieprz
- Bagietka lub paluchy
- Ser żółty
Pieczarki
umyć, obrać, pokroić w drobną kostkę. Cebulę również obrać i pokroić w kostkę.
Usmażyć razem na patelni, dosmakować solą i pieprzem. Bagietkę lub paluchy
przekroić wzdłuż na pół, nakładać farsz na nie, posypać żółtym serem. Zapiec do
rozpuszczenia sera przez około 10 minut w 180 stopniach.
Przepis bierze udział w akcji Zapiekanki na durszlaku, która jest organizowana przeze mnie. Zapraszam!!
A xa mna dzis chodzi taka zapiekanka, teraz jeszcze bardziej :-)
OdpowiedzUsuń