poniedziałek, 13 sierpnia 2012

Potrawka z kurczaka (mięsa z rosołu)

To co zostało nam z obiadu można zawsze do czegoś wykorzystać. I tak jest z mięsem z niedzielnego rosołu. Przeważnie robię z niego potrawkę z kurczaka i jest naprawdę smaczna i bardzo szybka w wykonaniu. Mięso można również zamrozić i wykorzystać do tego dania w późniejszym terminie.

 

Potrawka z kurczaka (mięsa z rosołu)

  • Mięso z rosołu (udka, podudzie, skrzydełka itd.)
  • 2 cebule
  • 1 papryka
  • 20 dag pieczarek
  • Sól, pieprz  
  • pietruszka

Mięsko obrać z kości, pokroić, podsmażyć na patelni. Cebulę i pieczarki obrać, pokroić, dodać do mięsa. Paprykę pokroić w kostkę i również dodać do mięsa. Dusić kilka minut. Przyprawić solą, pieprzem, wegetą i pietruszką.


10 komentarzy:

  1. u mnie zjada się samo z magą ;) mniamm <3

    OdpowiedzUsuń
  2. proste, szybkie i smaczne:)
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Zastanawiam się tylko po co ta wegeta???

    OdpowiedzUsuń
  4. Usunęłam:) bo już od dawna nie używam

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja użyłam jeszcze przyprawy do kurczaka.. Pycha! Przepis wylądował w moim zeszycie z ulubionymi przepisami :)

    OdpowiedzUsuń
  6. A śmietanką można na koniec ?

    OdpowiedzUsuń