To
co zostało nam z obiadu można zawsze do czegoś wykorzystać. I tak jest z mięsem
z niedzielnego rosołu. Przeważnie robię z niego potrawkę z kurczaka i jest
naprawdę smaczna i bardzo szybka w wykonaniu. Mięso można również zamrozić i
wykorzystać do tego dania w późniejszym terminie.
Potrawka z kurczaka
(mięsa z rosołu)
- Mięso z rosołu (udka, podudzie, skrzydełka itd.)
- 2 cebule
- 1 papryka
- 20 dag pieczarek
- Sól, pieprz
- pietruszka
Mięsko
obrać z kości, pokroić, podsmażyć na patelni. Cebulę i pieczarki obrać,
pokroić, dodać do mięsa. Paprykę pokroić w kostkę i również dodać do mięsa.
Dusić kilka minut. Przyprawić solą, pieprzem, wegetą i pietruszką.
u mnie zjada się samo z magą ;) mniamm <3
OdpowiedzUsuńAż się głodna zrobiłam :)
OdpowiedzUsuńI tak samo smakuje :)
OdpowiedzUsuńproste, szybkie i smaczne:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
mniam, wygląda jak gyros :)
OdpowiedzUsuńZastanawiam się tylko po co ta wegeta???
OdpowiedzUsuńUsunęłam:) bo już od dawna nie używam
OdpowiedzUsuńJa użyłam jeszcze przyprawy do kurczaka.. Pycha! Przepis wylądował w moim zeszycie z ulubionymi przepisami :)
OdpowiedzUsuńA śmietanką można na koniec ?
OdpowiedzUsuń