Cukinia
faszerowana mięskiem mielonym
Składniki dla 3 osób:
- 3 średnie młode cukinie
- Mięso mielone
- 3 łyżki domowego przecieru pomidorowego
- 2 cebule
- 6 pieczarek
- marchewka
- papryka
- Zioła: bazylia, oregano
- 15 dag startego żółtego sera
- Olej do smażenia
- Sól, pieprz
Cukinie
przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć środki. Mięso podsmażyć na oleju, dodać
pokrojony miąższ z cukinii, paprykę, cebule pokrojone w kostkę i marchewkę startą na
tarce. Smażyć jeszcze chwilę, dosmakować ziołami, przecierem pomidorowym, solą
i pieprzem. Środki cukinii wypełnić farszem, posypać startym żółtym serem.
Zapiec w piekarniku przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Pycha, też taką porcję poproszę ;)
OdpowiedzUsuńA zapraszam :)
UsuńSpadłaś mi jak z nieba- już wiem co dzisiaj zrobię na obiad :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńCieszę się bardzo. Cukinia smakuje naprawdę rewelacyjnie :)
Usuńooo kocham faszerowane warzywa :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam! i często wracam do takowych;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie;)
Mmmm.. pysznie wygląda! :))
OdpowiedzUsuńTo smak dzieciństwa, moja Mama często tak podawała cukinię, a niedawno zmodyfikowałam ten przepis i pod warstwą sera ułożyłam plastry pomidorów.
OdpowiedzUsuńZostałaś wyróżniona u mnie na blogu w kategorii Versitale Blogger ;) szczegóły : http://book-and-cooking.blogspot.com/2012/09/versatile-blogger-zostaam-wyrozniona.html Miłego dnia !
OdpowiedzUsuńBardzo bardzo wszyscy w mojej rodzince lubią:) Smakowicie wygląda:)
OdpowiedzUsuń