Pieczony udziec z indyka
- 1kg udźca z indyka
- 3 ząbki czosnku
- papryka czerwona wędzona
- 3 liście laurowe
- kilka ziarenek ziela angielskiego
- bazylia, oregano
- sól, pieprz
Mięso umyć i oddzielić od kości. Czosnek wycisnąć przez praskę. Udźca natrzeć czosnkiem, papryką, ziołami, solą i pieprzem. Obłożyć zielem angielskim i liściem laurowym. Włożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Zwinąć udźca w roladę, związać sznurkiem i piec w rękawie ok. 1,5 godziny w 180 stopniach.
Haha! Super tekst!
OdpowiedzUsuńCiekawy i pomocny blog :)
OdpowiedzUsuńDawno tak fajnego bloga nie widziałem :)
OdpowiedzUsuńfajnie tu u Ciebie! blog warty polecenia :)
OdpowiedzUsuń