niedziela, 12 sierpnia 2012

Sernik z brzoskwiniami

Pyszny kremowy sernik rozpływający się w ustach z dodatkiem brzoskwiń to fantastyczny deser do kawy. Upieczony na niedzielę jednak dotrwał tylko do rana.


Sernik z brzoskwiniami

  • 1kg sera zmielonego w wiadereczku – naturalny
  • 1 budyń śmietankowy
  • 6 łyżek masła
  • 1 szklanka cukru + 2 łyżki
  • 4 jajka
  • paczka biszkoptów
  • puszka brzoskwiń

Roztopić masło na rondelku. Zostawić do lekkiego przestudzenia. Oddzielić białka od żółtek. Do jednej miski dać białka, do drugiej większej miski żółtka. Ubić białka wraz z cukrem. Następnie ubić żółtka z 2 łyżkami cukru. Do żółtek dodać ser, budyń w proszku, roztopione masło i ubite białka. Dokładnie wymieszać. A blaszkę wyłożyć sreberkiem, a następnie wyłożyć biszkopty. Na biszkopty wylać masę serową. Wyrównać. Brzoskwinie pokroić w kostkę lub paski i wyłożyć na masę serową. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.

5 komentarzy:

  1. Sernik z brzoskwiniami plasuje się bardzo wysoko na mojej liście ulubionych ciast. :) Twój wygląda bardzo apetycznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam sernik, a z brzoskwinkami to już niebo w buzi ;) Dodaję blog do obserwowanych i zapraszam do siebie ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. wygląda mega apetycznie :)))

    OdpowiedzUsuń