Pyszny
kremowy sernik rozpływający się w ustach z dodatkiem brzoskwiń to fantastyczny
deser do kawy. Upieczony na niedzielę jednak dotrwał tylko do rana.
Sernik z
brzoskwiniami
- 1kg sera zmielonego w wiadereczku – naturalny
- 1 budyń śmietankowy
- 6 łyżek masła
- 1 szklanka cukru + 2 łyżki
- 4 jajka
- paczka biszkoptów
- puszka brzoskwiń
Roztopić
masło na rondelku. Zostawić do lekkiego przestudzenia. Oddzielić białka od
żółtek. Do jednej miski dać białka, do drugiej większej miski żółtka. Ubić
białka wraz z cukrem. Następnie ubić żółtka z 2 łyżkami cukru. Do żółtek dodać
ser, budyń w proszku, roztopione masło i ubite białka. Dokładnie wymieszać. A
blaszkę wyłożyć sreberkiem, a następnie wyłożyć biszkopty. Na biszkopty wylać
masę serową. Wyrównać. Brzoskwinie pokroić w kostkę lub paski i wyłożyć na masę
serową. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.
Sernik z brzoskwiniami plasuje się bardzo wysoko na mojej liście ulubionych ciast. :) Twój wygląda bardzo apetycznie.
OdpowiedzUsuńI jest naprawdę przepyszny :)
UsuńUwielbiam sernik, a z brzoskwinkami to już niebo w buzi ;) Dodaję blog do obserwowanych i zapraszam do siebie ;)
OdpowiedzUsuńwygląda mega apetycznie :)))
OdpowiedzUsuńjest idealny:)
OdpowiedzUsuń