Pyszne placuszki z kawałkami
jabłek, posypane cukrem pudrem. Nieco zdrowsze bo z jogurtem naturalnym.
Racuchy z jabłkami
Składniki na ok. 4 osoby
- Jogurt naturalny duży
- 1 szklanka mleka
- Jajko
- 2 szklanki mąki
- 4 łyżki cukru
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 jabłka
- olej
Wszystkie składniki oprócz jabłek
zmiksować do uzyskania gęstej masy. Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki i
jeszcze na cieńsze kawałki. Dodać do masy, wymieszać łyżką. Smażyć na
rozgrzanym oleju.
Jogurt naturalny można zastąpić również zsiadłym mlekiem lub kefirem.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

Zgadzam się, lubię takie niemięsne obiady:)
OdpowiedzUsuńjabłkowe racuszki na obiad czy kolację, pyszne :)
OdpowiedzUsuńPyszności! Pamiętam je z dzieciństwa:)
OdpowiedzUsuńMama zawsze takie robiła, ja czasami zamiast jabłek dodaję twarożek(najbardziej lubię Pilos z lidla), wychodzą równie pyszne:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam:) za pól godziny będę je miała na sniadanie, a do popicia zimne mleczko:))
OdpowiedzUsuńZapowiada sie pyszny deser😉
OdpowiedzUsuń