Pyszne placuszki z kawałkami
jabłek, posypane cukrem pudrem. Nieco zdrowsze bo z jogurtem naturalnym.
Racuchy z jabłkami
Składniki na ok. 4 osoby
- Jogurt naturalny duży
- 1 szklanka mleka
- Jajko
- 2 szklanki mąki
- 4 łyżki cukru
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 jabłka
- olej
Wszystkie składniki oprócz jabłek
zmiksować do uzyskania gęstej masy. Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki i
jeszcze na cieńsze kawałki. Dodać do masy, wymieszać łyżką. Smażyć na
rozgrzanym oleju.
Jogurt naturalny można zastąpić również zsiadłym mlekiem lub kefirem.
Zgadzam się, lubię takie niemięsne obiady:)
OdpowiedzUsuńjabłkowe racuszki na obiad czy kolację, pyszne :)
OdpowiedzUsuńPyszności! Pamiętam je z dzieciństwa:)
OdpowiedzUsuńMama zawsze takie robiła, ja czasami zamiast jabłek dodaję twarożek(najbardziej lubię Pilos z lidla), wychodzą równie pyszne:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam:) za pól godziny będę je miała na sniadanie, a do popicia zimne mleczko:))
OdpowiedzUsuńZapowiada sie pyszny deser😉
OdpowiedzUsuń