wtorek, 24 lipca 2012

Chińszczyzna po polsku

Ta chińszczyzna naprawdę mi smakowała. A danie robi sie błyskawicznie. Na pewno powtórzę je w niedługim czasie.


Chińszczyzna


  • Pierś z kurczaka
  • 3 zupki chińskie ostre
  • Mieszanka chińska (z Biedronki: marchewka, papryka, por, cebula, grzyby Mun, pędy bambusa)
  • Kurkuma
  • Curry
  • Przyprawa do kurczaka



Przyrządzić zupki z połowy zalecanej wody, dodać przyprawy. Odstawić do momentu kiedy makaron będzie miękki. Pokroić w kostkę i podsmażyć kurczaka, przyprawić kurkumą, curry i przyprawą do kurczaka. Do usmażonego kurczaka dodać mieszankę chińską, dusić pod przykryciem do miękkości. Dodać makaron z zupki wraz z pozostałą wodą i przyprawami, wymieszać, jeśli jest potrzeba dosmakować curry.


1 komentarz:

  1. Chińskie danko jak najbardziej ,też czasami kupuję tą mieszankę mrożoną ale obecnie wolę z Lidla bo jest tańsza,a z makaronem z zupek pycha.

    OdpowiedzUsuń