Parówki w cieście francuskim
Smaczna przekąska, którą często robię na różnego rodzaju okazje. Sprawdzi się idealnie jako finger food na imprezy i na Sylwestra. Jeśli wybierzemy gorsze parówki mogą pękać podczas pieczenia.
Parówki w cieście francuskim
- ciasto francuskie
- parówki lub kabanosy
- parę plasterków sera żółtego
- ketchup
Ciasto pokroić w prostokąty.
Parówki bądź kabanosy przekroić na pół lub na mniejsze kawałki (parówki na końcach przekroić ma krzyż, ponieważ często pękają i brzydko wyglądają bez nacięcia). Zawijać w ciasto ser żółty i parówki. Piec w piekarniku w temperaturze 200° przez ok. 20 minut, do zarumienienia. Polewać ketchupem.
Pyszności :)
OdpowiedzUsuńLubię to danie :)
OdpowiedzUsuńParówki w cieście francuskim z dodatkiem pieczarek lub śliwek to kuszące danie, szybkie i tanie. Polecamy bo sami też je robimy często. Pycha.
OdpowiedzUsuń