poniedziałek, 2 lipca 2012

Parówki w cieście francuskim

Smaczna przekąska, którą często robię na różnego rodzaju okazje. Sprawdzi się idealnie jako finger food na imprezy i na Sylwestra. Jeśli wybierzemy gorsze parówki mogą pękać podczas pieczenia.

Parówki w cieście francuskim

  • ciasto francuskie
  • parówki lub kabanosy
  • parę plasterków sera żółtego
  • ketchup
Ciasto pokroić w prostokąty. Parówki bądź kabanosy przekroić na pół lub na mniejsze kawałki (parówki na końcach przekroić ma krzyż, ponieważ często pękają i brzydko wyglądają bez nacięcia). Zawijać w ciasto ser żółty i parówki. Piec w piekarniku w temperaturze 200° przez ok. 20 minut, do zarumienienia. Polewać ketchupem.


3 komentarze:

  1. Pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Parówki w cieście francuskim z dodatkiem pieczarek lub śliwek to kuszące danie, szybkie i tanie. Polecamy bo sami też je robimy często. Pycha.

    OdpowiedzUsuń