piątek, 6 lipca 2012

Biszkopt z jagodami

Pyszny, szybki, łatwy do przygotowania biszkopt z jagodami. U mnie nie zdążył wystygnąć już zniknął :)

 Biszkopt z jagodami
  • 8 jajek
  • 8 łyżek stołowych (kopiastych) mąki
  • 8 łyżek stołowych cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka domowego cukru waniliowego
  • jagody
Oddzielić białka od żółtek, ubić białka (posolić szczyptą soli do szybszego ubicia), dodawać po łyżce cukru, dalej ubijać. Do ubitej piany dodawać żółtka, a następnie po łyżce mąki i proszek do pieczenia. Wysmarować wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto, wyłożyć jagody. Piec w piekarniku w 180 stopniach przez ok. 45 min do suchego patyczka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz