Blok
czekoladowy, pischinger lub po prostu wafle przekładane masą
- Paczka wafli tortowych
- ½ kostki margaryny
- szklanka mleka w proszku
- ½ szklanki mleka
- ½ szklanki cukru
- 4 łyżki kakao
- Dodatkowo można dodać zmielone orzechy włoskie
Margarynę i mleko podgrzać w rondelku, dodać cukier i kakao.
Zestawić z ognia, dodać mleko w proszku, utrzeć na gładką masę. Dodać zmielone
orzechy. Przestudzoną masą smarować na wafle, przykryć kolejnym waflem.
Przykryć deską do krojenia, obciążyć, schłodzić
w lodówce, kroić na romby.
słodkie chrupanie.
OdpowiedzUsuńJak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńWafle czekoladowe, legumina i blok czekoladowy to trio z mojego dzieciństwa. Moim ulubionym jest blok czekoladowy i często robię go dla mojej rodziny. Korzystam wtedy z przepisu https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/przepis/przepis-na-blok-czekoladowy/ Polecam wszystkim fanom czekoladowych słodkości.
OdpowiedzUsuńBardzo fajny wpis. Pozdrawiam !
OdpowiedzUsuńBardzo fajny wpis. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń