Pierś z kurczaka w sosie jogurtowym
Pierś z kurczaka zapiekana w sosie jogurtowym z czosnkiem, bardzo miękka i soczysta.
Pierś z kurczaka w sosie jogurtowym
Składniki dla 4 osób:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 6 pieczarek
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz,
- papryka słodka w proszku
- naczynie Emako
Pierś przeciąć na 4 kotlety, lekko rozbić, doprawić solą, pieprzem i papryką. Jogurt połączyć z majonezem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz, wymieszać. Pieczarki pokroić w plasterki i wrzucić do sosu. Na dno naczynia żaroodpornego wylać trochę sosu. Położyć mięso i zalać resztą sosu. Zapiekać w piekarniku w 180 stopniach przez ok. 45 minut. Podawać z ziemniakami lub z ryżem.
na pewno bardzo smaczne danie:)
OdpowiedzUsuńjutro robię - narobiłaś mi smaka!
OdpowiedzUsuńPolecam, jest pyszny :)
Usuńbardzo dobre :) tylko niewiem dlaczego mi sie ścioł te sosik ;/
OdpowiedzUsuńHej a pieczesz pod przykryciem czy odkryte?
OdpowiedzUsuńRobiłam kilka razy i raz z przykryciem, raz bez i nie ma różnicy
Usuń