środa, 12 września 2012

Domowy Hot Dog z serem i sosem

Nie jadam właściwie fast foodów poza domem. No dobrze od czasu do czasu skuszę się na pizzę, kebaba lub hot doga ze stacji benzynowej, ale to rzadko. Wolę przyrządzić sama w domu. Staram się dawać produkty wartościowe – bułkę wieloziarnistą, dużo świeżych warzyw, domowe sosy zamiast tych kupnych. I tak naleciało mnie na domowego hot doga.




Domowe Hot Dogi


Składniki na 2 porcje:

  • 2 bułki podłużne wieloziarniste (paluchy)
  • 2 parówki
  • 2 plastry żółtego sera
  • 2 małe pomidorki
  • 2 małe ogórki

Sos którego niestety nie widać, niby takie banalne składniki, a taki pyszny. Wygląda jak sos 1000 wysp.

  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki ketchupu
  • 2 łyżki musztardy

Składniki wystarczy wymieszać i sos gotowy.

Bułki przekroić w poprzek, polać dół sosem, wyłożyć plasterki ogórka i pomidora. Ugotowane parówki położyć na bułce. Przykryć plastrem sera. Zapiec w piekarniku do rozpuszczenia sera.



6 komentarzy:

  1. wersja dom zawsze smakuje pyszniej

    OdpowiedzUsuń
  2. Hot dogi uwielbiam i nic na to nie poradzę:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pycha :D domowy fast food to jest to!

    OdpowiedzUsuń
  4. mmm ;) wygląda przeapetycznie. Akurat fast food to moja zguba, staram się sięgać częściej po domowe, ale nie zawsze mi to wychodzi.. ;(

    Pozdrawiam i zapraszam do siebie;)

    OdpowiedzUsuń