Smaczna
przekąska idealna dla gości. Przyrządza się ją bardzo szybko, najdłużej schodzi
z rozmrażaniem ciasta. Ma smak i zapach pizzy, można dodać również szynkę mocno wędzoną.
Paluchy
czosnkowo-serowe z ciasta francuskiego
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 2 ząbki czosnku
- Łyżeczka ziół prowansalskich
- Sól, pieprz
- Szczypta cukru
- Łyżeczka oliwy
- 10dag startego sera żółtego
- Troszkę mleka lub roztrzepane jajko
Sos
pomidorowy – czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do przecieru, dosmakować
ziołami, solą, pieprzem, cukrem i oliwą.
Pyszne na bank... ale kalorycznie strasznie :(
OdpowiedzUsuńmmmm ;) ciasto francuskie na słono, podpieczone z serem żółtym zawsze smakuje rewelacyjnie;)
OdpowiedzUsuńo ja pycha!
OdpowiedzUsuńPyszne !!!Ja czasami robię z ciasta drożdżowego równie pyszne !! :)
OdpowiedzUsuń