- 2 szklanki mąki
- 2/3 szklanki posiekanych orzechów włoskich
- 3/4 szklanki cukru (lepiej zmniejszyć do połowy szklanki)
- 1 żółtko
- 200g masła
- śliwki
niedziela, 22 września 2013
Tarta śliwkowa
Przepis na tartę zapisałam podczas oglądania programu "Bosonoga Contessa" Iny Garten. Tarta jak dla mnie wyszła nieco za słodka, więc proponuję zmniejszyć nieco cukier. Ale połączenie orzechów z kruszonką i śliwkami rewelacyjna. A tartę robi się bardzo szybko. Polecam również cieszące się ogromną popularnością kruche ciasto ze śliwkami z migdałową kruszonką
Tarta ze śliwkami
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Pyszna taka tarta, uwielbiam ;)
OdpowiedzUsuńJaka ładna!
OdpowiedzUsuńpyszności
OdpowiedzUsuńczy do ciasta mogę dodać śliwki mrozone?
OdpowiedzUsuńTak, tylko dobrze żeby je rozmrozić i wysuszyć
Usuń