Pierogi z jagodami
- 3 szklanki mąki
- 1 jajko
- ok. 1 szklanka ciepłej wody
- szczypta soli
- jagody (mogą być mrożone)
- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
- śmietana 12% z cukrem do polania
Jagody ( jeśli są mrożone, odmrozić i odsączyć z wody) wymieszać z mąką ziemniaczaną i nakładać na ciasto, zawijać pierogi. Gotować w osolonej, wrzącej wodzie, kiedy pierogi wypłyną gotować ok. 4-5 minut. Polać śmietanką i posypać cukrem.
Przepis bierze udział w akcji Moje smaki http://muza.com.pl/product.php?id_product=1470
Jaka piękna aranżacja! Ja miłośniczką pierogów na słodko nie jestem, ale na Twoje patrzę z wielkim uznaniem!
OdpowiedzUsuńMmm pyszne ;)
OdpowiedzUsuń