niedziela, 8 września 2013

Pieczony łosoś

Łosoś to moja ulubiona ryba, najlepiej smakuje mi w prostej wersji. 
Pyszny pieczony łosoś z koperkiem podany z białym winem Celebro Spain, które jest idealne do ryb i owoców morza. 


Pieczony łosoś z koperkiem
  • filet z łososia
  • cytryna
  • koperek
  • sól, pieprz
Rybę skropić cytryną, posypać koperkiem, solą, pieprzem i odstawić do lodówki na jakiś czas. Następnie przełożyć łososia do naczynia i zapiec w 180 stopniach przez ok. 20-25 minut. Razem z rybą piekłam ziemniaki pokrojone w paski.



4 komentarze:

  1. Też jadłam ostatnio pieczonego łososia w towarzystwie tego wina :)
    Zapraszam do udziału w konkursie : http://myszkagotuje.blogspot.com/2013/09/imprezowy-konkurs.html

    OdpowiedzUsuń