Pieczony łosoś
Łosoś to moja ulubiona ryba, najlepiej smakuje mi w prostej wersji.
Pyszny pieczony łosoś z koperkiem podany z białym winem Celebro Spain, które jest idealne do ryb i owoców morza.
Pieczony łosoś z koperkiem
- filet z łososia
- cytryna
- koperek
- sól, pieprz
Rybę skropić cytryną, posypać koperkiem, solą, pieprzem i odstawić do lodówki na jakiś czas. Następnie przełożyć łososia do naczynia i zapiec w 180 stopniach przez ok. 20-25 minut. Razem z rybą piekłam ziemniaki pokrojone w paski.
Ależ pyszności ;)
OdpowiedzUsuńPrzepysznie:)
OdpowiedzUsuńTeż jadłam ostatnio pieczonego łososia w towarzystwie tego wina :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do udziału w konkursie : http://myszkagotuje.blogspot.com/2013/09/imprezowy-konkurs.html
Jeju ukochany losos <3 Pychotka !
OdpowiedzUsuń