czwartek, 22 sierpnia 2013

Paluszki rybne

Ważne aby ryba na paluszki nie była wodnista.  Najlepiej sprawdza się dorsz, który jest mięsisty. A jeśli mamy tylko taką rybę to lepiej zmielić rybę i z mielonego zrobic paluszki. 

Paluszki rybne
  • 500g dorsza
  • sok z cytryny
  • tymianek, koperek
  • sól, pieprz
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej
Rybę pokroić w dość grube paski, skropić cytryną, posolić, popieprzyć, przyprawić ziołami. Odstawić na kilka minut. A następnie obtoczyć w jajku i bułce i smażyć na oleju z każdej strony. Odsączyć. 





3 komentarze:

  1. Zwykły przepis

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zwykły, prosty przepis ale zachęci dzieci do jedzenia ryb

      Usuń
  2. mniam! nie ma to jak domowe paluszki rybne ;)

    OdpowiedzUsuń