środa, 14 sierpnia 2013

Karkówka z grilla

Karkówka w marynacie z czerwonego wina, ziół i czosnku. Smakuje idealnie z czerwonym winem Celebro Argentina, które pasuje do grillowanych dań.
Więcej informacji tutaj

Karkówka z grilla
  • 0,5kg karkówki
  • 2 łyżki oliwy
  • 0,5 szklanki wina Celebro Argentina
  • 2 ząbki czosnku
  • świeży tymianek i rozmaryn
  • sól, pieprz
Karkówkę pokroić na plastry. Mięso wysmarować oliwą, posypać ziołami, solą i pieprzem. Natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Zalać winem i wstawić do lodówki najlepiej na kilka godzin, a następnie grillować. 




1 komentarz:

  1. mniam pyszne mięsko ;)
    o Celebro, też własnie czekam na przesyłke od nich ;)

    OdpowiedzUsuń