niedziela, 1 listopada 2015

Pieczone podudzia z kurczaka

Podudzia z kurczaka to bardzo szybkie danie, wystarczy przyprawić mięso i upiec w piekarniku.Warto mięso zamarynować wieczorem i wstawić do lodówki na całą noc, następnego dnia tylko wstawiamy do piekarnika i obiad gotowy. Podudzia podane z kaszą i surówką to smaczne i dietetyczne danie.

Pieczone podudzia z kurczaka
  • 1kg podudzi z kurczaka
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej
  • tymianek 
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz
Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z papryką, tymiankiem, olejem, solą i pieprzem, natrzeć mięso i zostawić na kilka godzin w lodówce, a najlepiej na całą noc. Mięso przełożyć do worka do pieczenia i piec ok. 1,5 godziny w 180 stopniach.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz