środa, 11 listopada 2015

Granola kokosowa

Odkąd zrobiłam samodzielnie domową granolę, nie zamieniłabym jej na żadne inne płatki. Zajadam ją najczęściej z jogurtem, ale czasami też z mlekiem. Do tego mus żurawinowy (pycha!) albo świeże owoce - kiwi albo banan i pyszne śniadanie gotowe. Tym razem granola kokosowa z dużą ilością płatków kokosowych i z olejem kokosowym. 


Granola kokosowa
  • 2 szklanki płatków owsianych 
  • 50g płatków kokosowych
  • garść migdałów 
  • garść orzechów włoskich 
  • garść rodzynek
  • 2 łyżki ananasa kandyzowanego
  • 3 łyżki miodu
  • 3 łyżki oleju kokosowego Olejowy Raj
Płatki owsiane, migdały i orzechy wymieszać z miodem i olejem kokosowym, wyłożyć na dużą blachę i piec ok. 20 minut w 180 stopniach, aż zrobią się chrupiące. Wystudzić, dodać rodzynki, ananasa i płatki kokosowe, wymieszać. Przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiku.
 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz