sobota, 24 października 2015

Sałatka z grzybów

Bardzo dobra sałatka z grzybów na zimno i na gorąco, jako dodatek do mięs. 


Sałatka z grzybów
  • 2kg grzybów
  • 1kg cebuli 
  • 1/2 szklanki oleju rzepakowego
  • 1 szklanka przecieru pomidorowego
  • 4 łyżki octu
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka papryki ostrej 
  • sól, pieprz
Grzyby obrać, umyć, pokroić i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Cebule obrać, pokroić w kostkę, dodać do grzybów i usmażyć na oleju. Dodać przecier pomidorowy, ocet, cukier, paprykę, zagotować. Dosmakować solą i pieprzem. Wkładać do słoików i pasteryzować przez ok. 30 minut. 

Grzyby i warzywa jesienne. 2015

1 komentarz: