sobota, 29 czerwca 2013

Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami wersja II

Druga wersja tych naleśników. Tym razem do farszu dodałam śmietanę i ser. Wersja bardziej kaloryczna, ale pyszna.

Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami wersja II

Naleśniki ok. 10 sztuk
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 1 jajko
  • szczypta soli
Składniki dokładnie wymieszać, jeśli jest za gęste dodać jeszcze mleka. Smażyć na rozgrzanej patelni najlepiej teflonowej na kropli oleju.

Farsz
  • 40dag pieczarek
  • 2 cebule
  • miska szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 2 łyżki śmietany 12%
  • ser żółty
Pieczarki i cebule pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać pokrojony czosnek i szpinak. Dosmakować farsz solą, pieprzem, gałką i śmietaną. 
Na naleśniki wyłożyć farsz, posypać żółtym serem i zawinąć. Podpiec w piekarniku chwilę, można wierzch posypać również serem. 


6 komentarzy:

  1. szpinaku nigdy nie łączyłam z pieczarkami, chyba warto spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam naleśniki czy na słodko czy na wytrwanie ,a z pieczarkami i szpinakiem to zdecydowanie jedno z lepszych połączeń ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda zabójczo! :) Naleśniki to mój faworyt, a wytrawne to w ogóle baja! :) Ja bym jednak poprosiła tę wersję bez śmietany. :)
    dariawkuchni.

    OdpowiedzUsuń
  4. Obłędne!!! Jadłabym , mniam!

    OdpowiedzUsuń
  5. Ile pysznego nadzienia! Uwielbiam naleśniki w wersji wytrawnej ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń