- 2 szklanki mąki
- pół szklanki cukru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżki otrębów owsianych
- szczypta soli
- 1 jajko
- 1 szklanka mleka
- 1/4 szklanki oleju
- skórka starta z cytryny
- sok z cytryny
niedziela, 24 marca 2013
Muffinki cytrynowe
Muffinki to ekspresowe babeczki, które można podać ze wszystkim co tylko sobie zażyczymy. Te cytrynowe są bardzo aromatyczne.
Muffinki cytrynowe z otrębami
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
mniam :) z otrębami owsianymi na pewno smakują bardzo ciekawie.
OdpowiedzUsuńUwielbiam muffinki cytrynowe, Twoje wyglądają ślicznie :)
OdpowiedzUsuńczy zamiast oleju mogę dodać masło ?
OdpowiedzUsuńmyślę, że tak - chodzi o tłuszcz
Usuń