sobota, 5 stycznia 2013

Sałatka meksykańska

Szybka i pyszna sałatka, zawsze znika w mgnieniu oka. Nazwa meksykańska pewnie ze względu na czerwoną fasolę. 
Sałatka meksykańska

  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 słoiczek cebulki marynowanej
  • 1 puszka groszku zielonego
  • pół papryki świeżej lub mały słoiczek konserwowej
  • 1 jabłko
  • 5 ogórków konserwowych
  • Sól, pieprz
  • Majonez, musztarda
Paprykę, ogórki i jabłko pokroić w kostkę. Cebulki można przekroić na pół, ale niekoniecznie. Składniki z puszek odcedzić z zalewy. Wszystkie składniki wymieszać i dosmakować.



2 komentarze:

  1. do sałatek z dodatkiem fasoli przekonałam się niedawno ;) są super!

    OdpowiedzUsuń
  2. Pycha i robi się ją w 15 minut:).

    OdpowiedzUsuń