Do babeczek wykorzystałam gotowe kruche spody firmy Dan Cake, od której otrzymałam paczkę. Krem zrobiłam taki jak na ciasto Fale Dunaju i jest naprawdę pyszny. A kolorowym dodatkiem było kiwi i mandarynka. Ciastka idealnie nadają się jako finger food na wszelkiego rodzaju imprezy.
Babeczki z kremem i owocami
- Gotowe spody do babeczek 24 sztuki (mini babeczki)
Krem
- 100g masła lub margaryny
- 1 szkl. mleka
- 1/4 szkl. cukru
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka mąki pszennej
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
3/4 szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. W pozostałym zimnym mleku rozpuścić mąkę ziemniaczaną i pszenną, dobrze wymieszać. Wlewać powoli do gotującego się mleka i mieszać cały czas aż powstanie gęsty budyń. Schłodzić.
Kiedy wystygnie budyń, utrzeć margarynę lub masło i dodawać po łyżce budyniu, miksować cały czas. Gotowy krem wykładać na babeczki. Udekorować owocami lub galaretką.
Smakowite te babeczki:)
OdpowiedzUsuńmuszę kupić te babeczki, zawsze robiłąm w wersji na słono z serkiem mascarpone i szynką. Twoja propozycja bardzo ciekawa, muszą być pyszne :)
OdpowiedzUsuńWyglądają apetycznie:)
OdpowiedzUsuńktóż nie lubi babeczek z owocami ;)
OdpowiedzUsuń