środa, 26 grudnia 2012

Ślimaczki z pieczarkami z ciasta francuskiego

Brak pomysłu na ciasto francuskie. Ślimaczki to fajna przekąska na zbliżającego się Sylwestra, ale również idealnie pasuje do czerwonego barszczu. 


Ślimaczki z pieczarkami z ciasta francuskiego
  • 1 ciasto francuskie
  • 20 dag pieczarek
  • 1 cebulka
  • oliwa
  • sól, pieprz
Pieczarki i cebulę pokroić drobno, podsmażyć na oliwie, doprawić. Wystudzić lekko. Na ciasto rozłożyć pieczarki, zwinąć w rulon. Pokroić na małe części. Wyłożyć na blachę. Piec w piekarniku ok. 20 minut do zarumienienia. 

Można dodać również troszkę sera żółtego.


4 komentarze:

  1. Po prostu pysznośc,sama często robię podobne ale z ciasta francuskiego linessa z Lidla,z pieczarkami uwielbiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. pyszności ;) ślimaczki fajna sprawa.
    ja też lubię, dodatkowo z dużą ilością sera... mmmm;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wszystko co jest z ciastem francuskim jest pyszne.

    OdpowiedzUsuń