Ryba po grecku
- 1kg ryby np. morszczuk, dorsz, mintaj
- 4 marchewki średnie
- 3 cebule
- pół selera
- 3 ziarenka ziela angielskiego
- 2 liście laurowe
- 3 ziarenka pieprzu
- papryka w proszku
- 1 mały koncentrat pomidorowy
- 2 łyżki octu
- 2 łyżeczki cukru
- sól
W tym czasie usmażyć rybę w jajku i bułce tartej.
Do warzyw dodać ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, koncentrat, dusić jeszcze kilka minut. Dosmakować papryką, octem, cukrem i solą.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć warzywa, na warzywa rybę, następnie znów warzywa i tak warstwami do wykorzystania wszystkich produktów. Naczynie wstawić do piekarnika, zapiekać przez ok. 30 minut w 180 stopniach.
jadłam raz w życie rybę po grecku bo moja mam nie umie - pokażę jej przepis hahaha będzie zmuszona zrobić xd
OdpowiedzUsuńmm! moja ukochana rybka!
OdpowiedzUsuń