- biszkopty
- 500g jogurtu naturalnego
- 400g serka waniliowego homogenizowanego
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 3 łyżeczki żelatyny
- pół szklanki gorącej wody
- 2 galaretki malinowe rozpuszczone w 700ml wody
- maliny i borówki
Jogurt wymieszać z serkami homogenizowanymi, dodać cukier, ekstrakt waniliowy. W gorącej wodzie rozpuścić żelatynę, lekko przestudzić i dodać do serków cały czas miksując. Wstawić do lodówki do momentu aż zacznie tężeć i wyłożyć na biszkopty. Galaretki malinowe rozpuścić w gorącej wodzie i zostawić również do momentu aż zaczną tężeć. Owoce i galaretki wyłożyć na masę jogurtową. Wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia. Przechowywać w lodówce.
Bardzo lubię sernik na zimno! :)
OdpowiedzUsuńJa też, są idealne na takie upały :)
Usuń