poniedziałek, 20 kwietnia 2015

Pieczarki faszerowane

Pieczone kapelusze pieczarek z farszem z korzonków, cebuli, czosnku posypane tartym serem. Fajna przystawka na ciepło dla gości lub na kolację. 
Pieczarki faszerowane pieczarkami
  • 20 pieczarek
  • pół cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • tymianek, oregano
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka oleju
  • żółty ser 
Pieczarki umyć, odłamać korzonki i posiekać w kostkę, kilka pieczarek również pokroić w kostkę, do farszu dodać pokrojoną cebulę i przeciśnięty czosnek, podsmażyć na łyżce oleju do odparowania wody. Dosmakować ziołami, solą, pieprzem. Napełniać kapelusze farszem, posypać żółtym serem i zapiec w piekarniku przez ok. 30 minut w 180 stopniach. 


Pieczarkowy Tydzień 2015

2 komentarze:

  1. Pyszne! Witam w akcji :) I proszę o więcej :P

    OdpowiedzUsuń
  2. Nasza książka kucharska czeka na takie przepisy! Zapraszamy serdecznie https://www.facebook.com/layman.meble/photos/a.1689873661247779.1073741830.1687658101469335/1815384718696672/?type=3&theater

    OdpowiedzUsuń