Grillowany łosoś ze szpinakiem
Propozycja na grilla - łosoś podany na szpinaku
Grillowany łosoś ze szpinakiem
Porcja dla 4 osób
- filet z łososia norweskiego 600g
- cytryna
- koperek
- sól, pieprz
- 300g szpinaku
- 2 ząbki czosnku
Łososia skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą, pieprzem i świeżym koperkiem. Szpinak wymieszać z pokrojonym czosnkiem. Rozłożyć folię i położyć szpinak z czosnkiem, a na to łososia. Zawinąć w folię i grillować ok. 15 minut.
Aj ślinka cieknie ;))
OdpowiedzUsuńŁosoś i szpinak to bardzo zgrana para :)
OdpowiedzUsuńMmm pychota :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie na dietetyczną pannę cotte i najlepsze lody bananowe!
www.paczekwkuchni.blogspot.com
Pozdrawiam :-)
Wygląda zjawiskowo, ślinka sama leci… :)
OdpowiedzUsuńSzpinak i łosoś to dla mnie połączenie idealne.
OdpowiedzUsuń