niedziela, 15 czerwca 2014

Grillowany łosoś ze szpinakiem

Propozycja na grilla - łosoś podany na szpinaku

Grillowany łosoś ze szpinakiem
Porcja dla 4 osób

  • filet z łososia norweskiego 600g
  • cytryna
  • koperek
  • sól, pieprz
  • 300g szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
Łososia skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą, pieprzem i świeżym koperkiem. Szpinak wymieszać z pokrojonym czosnkiem. Rozłożyć folię i położyć szpinak z czosnkiem, a na to łososia. Zawinąć w folię i grillować ok. 15 minut. 



Grilluj z łososiem norweskim!

5 komentarzy:

  1. Łosoś i szpinak to bardzo zgrana para :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmm pychota :)

    Zapraszam do mnie na dietetyczną pannę cotte i najlepsze lody bananowe!

    www.paczekwkuchni.blogspot.com

    Pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda zjawiskowo, ślinka sama leci… :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Szpinak i łosoś to dla mnie połączenie idealne.

    OdpowiedzUsuń