czwartek, 10 października 2013

Sos grzybowy

Pyszny, aromatyczny sos grzybowy. Pasuje idealnie do ziemniaków oraz do kasz. 

Sos grzybowy
  • 30dag grzybów (prawdziwki, maślaki, podgrzybki)
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1 kubeczek śmietany 12%
  • natka pietruszki
Grzyby ugotować, następnie przełożyć na patelnię i dusić wraz z cebulą i marchewką do miękkości. Można również dodać mięso - u mnie kawałki schabu. Kiedy wszystko się udusi dodać śmietanę, dosolić, popieprzyć i posypać natką pietruszki. 


2 komentarze:

  1. Ojeju ależ bym zjadła taki sosik z ziemniaczkami. Jak sobie przypomnę jaki pyszny robił zawsze mój tata to aż ślinka cieknie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ooo super :)) może skorzystam :))) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń