- 1kg ziemniaków
- zioła prowansalskie
- oliwa
- sól, pieprz
niedziela, 25 listopada 2012
Zapiekane ćwiartki ziemniaczków z ziołami prowansalskimi
Uwielbiam ziemniaki prawie w każdej postaci, no może oprócz takich z wody. Dziś zdrowsza wersja frytek. Można podawać jako dodatek do obiadu lub po prostu jeść same na kolację.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
obiad bez ziemniaków, to nie obiad!
OdpowiedzUsuńja dodaje jeszcze czosnek w ząbkach. uwielbiam takie ziemniaczki :)
OdpowiedzUsuńnie przepadam za ziemniakami :) ale te wyglądają smakowicie :)
OdpowiedzUsuństaram się nie jeść ziemniaków ale jakiś czas temu wróciły na mój stół i to właśnie w tej wersji.. Zadnych więcej gotowanych ziemniaków. Dokładnie tak samo je robię czasem używam też innych przypraw i potwierdzam są pyszne.
OdpowiedzUsuńpieczone ziemniaczki <3
OdpowiedzUsuń