Pyszne kotleciki z kurczakiem, pieczarkami i serem żółtym. Przepis znalazłam w jakiejś gazetce kulinarnej. Fajna alternatywa dla zwykłych kotletów.
Sznycle grzybowe
- 2 filety z kurczaka
- 2 jajka
- 1 cebula
- 6 pieczarek
- 100g sera żółty
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- olej
- sól, pieprz
- zioła prowansalskie
- można dodać inne ulubione przyprawy
Mięso opłukać, osuszyć ręcznikiem
papierowym, następnie pokroić w drobniutką kosteczkę. Pieczarki, cebulę obrać i
pokroić w kosteczkę, przełożyć do miski dodać ser, mięso, jajka i mąkę. Wszystko
wymieszać doprawić solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
Na patelni rozgrzać olej, układać
porcje formując płaskie sznycle (ręce lub łyżka do formowania muszą być mokre). Smażyć
na rumiano po 5 minut z obu stron.
Też robiłam kiedyś podobne, pycha ;)
OdpowiedzUsuńmniammm <3
OdpowiedzUsuńRewelacyjne placuszki z kurczaka z pieczarkami:)muszę takie zrobic,zapraszam do siebie na kurczaka nadziewanego.
OdpowiedzUsuńmm.. prezentują się naprawdę smakowicie ; )
OdpowiedzUsuń