Danie na obiad lub kolację, smaczne, sycące i pyszne to oczywiście ziemniaki smażone na oleju lub smalcu. Smak mojego dzieciństwa. Mama smażyła wtedy na smalcu i z cebulką. Pycha.
Smażone
ziemniaczki
- 1kg ziemniaków
- 1 cebula
- Smalec / olej
- Sól, pieprz
- Zioła prowansalskie
Ziemniaki
obrać, umyć, pokroić w plasterki. Smażyć na tłuszczu. Kiedy będą już miękkie
dodać cebulę pokrojoną w kostkę. Smażyć do zarumienienia ziemniaczków. Posolić,
popieprzyć, posypać ziołami.
chodzą za mną od dłuższego czasu muszę wreszcie zrobić
OdpowiedzUsuńJa też za chwile się biorę za to :) do tego kubek mleka mmmmm
OdpowiedzUsuńmniam wlasnie robie:-P
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuń