wtorek, 6 listopada 2012

Smażone ziemniaki

Danie na obiad lub kolację, smaczne, sycące i pyszne to oczywiście ziemniaki smażone na oleju lub smalcu. Smak mojego dzieciństwa. Mama smażyła wtedy na smalcu i z cebulką. Pycha. 


Smażone ziemniaczki

  • 1kg ziemniaków
  • 1 cebula
  • Smalec / olej
  • Sól, pieprz
  • Zioła prowansalskie

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w plasterki. Smażyć na tłuszczu. Kiedy będą już miękkie dodać cebulę pokrojoną w kostkę. Smażyć do zarumienienia ziemniaczków. Posolić, popieprzyć, posypać ziołami.


4 komentarze:

  1. chodzą za mną od dłuższego czasu muszę wreszcie zrobić

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja też za chwile się biorę za to :) do tego kubek mleka mmmmm

    OdpowiedzUsuń
  3. mniam wlasnie robie:-P

    OdpowiedzUsuń
  4. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń