środa, 27 lipca 2016

Pierś z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym

Jeśli nie macie czasu, ani ochoty na długie stanie przy garach polecam ten bardzo szybki przepis na kurczaka w sosie miodowo-musztardowym. Obiad dosłownie gotowy w kilka minut. Podany razem z ryżem to ok. 15 minut.

Pierś z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym
  • pierś z kurczaka
  • łyżka miodu
  • 3 łyżeczki musztardy francuskiej
  • łyżeczka musztardy delikatesowej
  • łyżka oleju 
  • sól, pieprz
  • woda do podlania
Pierś pokroić w dość dużą kostkę, przyprawić solą i pieprzem, a następnie usmażyć na łyżce oleju. Dodać łyżkę miodu, musztardę francuską i delikatesową, podlać delikatnie wodą i dusić jeszcze 10 minut. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz