niedziela, 15 marca 2015

Sałatka z pieczarkami i porem

Dawno nie dodałam przepisu na żadną sałatkę, ale to się zmieni w najbliższym czasie. Sałatka z pieczarkami i porem pochodzi z zeszytu mojej mamy, w moim dzieciństwie to była hitowa sałatka. Sprawdzi się na Wielkanocnym stole i nie tylko. 
Sałatka z pieczarkami i porem
  • 500g pieczarek
  • 2 pory
  • 4 jajka
  • 6 ogórków korniszonych
  • puszka kukurydzy
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego 
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz
Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Pieczarki pokroić w kostkę i ugotować w osolonej wodzie. Pory pokroić w półplasterki i sparzyć wrzątkiem, wystudzić. Jajka i ogórki pokroić w kostkę, wymieszać z pieczarkami i porem, dodać odsączoną kukurydzę, majonez, jogurt, musztardę. Dosmakować solą i pieprzem.  


Wielkanocne Smaki - edycja V

1 komentarz: