poniedziałek, 16 lutego 2015

Batoniki z amarantusem i żurawiną

Bardzo szybkie batoniki z amarantusem i żurawiną. Nie zawierają mąki ani cukru, bardzo zdrowe i smaczne.


Batoniki z amarantusem i żurawiną
Masło rozpuścić i wymieszać z miodem, dodać płatki owsiane, amarantus, żurawinę, jeśli będą się słabo kleić to dodać jeszcze jajko. Blachę o wymiarach ok. 20x25 wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto nałożyć na blachę i ugnieść. Piec w piekarniku w 180 stopniach ok 20 minut do zarumienienia. Po wystudzeniu kroić na batoniki.


8 komentarzy:

  1. Świetnie wyglądają, zrobię sobie :)
    Mam prośbę. Kliknęłabyś może w link do CHOIES w TYM poście? Pozdrawiam serdecznie, dziękuję :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wszelkie batoniki i ciasteczka na bazie amarantusa ekspandowanego są wyjątkowo dobre, takie delikatne i słodkie! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Idealne na drugie śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń