Batoniki z amarantusem i żurawiną
- 100g masła
- 1 jajko
- 8 łyżek miodu
- 1 szklanka płatków owsianych
- 3/4 szklanki amarantusa ekspandowanego Piątnica
- garść posiekanej żurawiny Piątnica
Masło rozpuścić i wymieszać z miodem, dodać płatki owsiane, amarantus, żurawinę, jeśli będą się słabo kleić to dodać jeszcze jajko. Blachę o wymiarach ok. 20x25 wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto nałożyć na blachę i ugnieść. Piec w piekarniku w 180 stopniach ok 20 minut do zarumienienia. Po wystudzeniu kroić na batoniki.
Świetnie wyglądają, zrobię sobie :)
OdpowiedzUsuńMam prośbę. Kliknęłabyś może w link do CHOIES w TYM poście? Pozdrawiam serdecznie, dziękuję :)
Piękne zdjęcia!! Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńPyszne!
OdpowiedzUsuńZjadłabym takiego....
OdpowiedzUsuńSmacznie! :)
OdpowiedzUsuńwszelkie batoniki i ciasteczka na bazie amarantusa ekspandowanego są wyjątkowo dobre, takie delikatne i słodkie! :)
OdpowiedzUsuńIdealne na drugie śniadanie :)
OdpowiedzUsuńSmacznie!
OdpowiedzUsuń