niedziela, 15 grudnia 2013

Kasza jaglana ze śliwkami

Kasza jaglana z wędzonymi śliwkami to jedno z dań wigilijnych. Jest bardzo proste i szybkie do przygotowania. Kasza jest pełna aromatu pochodzącego ze śliwek.



Kasza jaglana z wędzonymi śliwkami

Wodę zagotować, dodać szczyptę soli, wsypać kaszę a za chwilę śliwki. Gotować do odparowania wody, często mieszając. Odstawić przykrytą kaszę jeszcze na kilka minut do wchłonięcia pozostałej wody. Dosmakować miodem. 

4 komentarze:

  1. Pyszna propozycja śniadaniowa ale i także deserowa ;)
    Uwielbiam jaglankę !

    OdpowiedzUsuń
  2. Proste danie, obawiam się czy nie za proste. Tylko kasza, śliwki i miód? Pozdrawiam, Michał Diamentowy owczarek

    OdpowiedzUsuń
  3. zdrowe i proste! podoba mi się ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jest to smak mojego dzieciństwa jako dania wigilijnego.Uwielbiam.Polecam !

    OdpowiedzUsuń