piątek, 3 maja 2013

Kotlety jajeczno-pieczarkowe

Kotlety bardzo smaczne, powiedziałabym że nawet lepsze od jajecznych

Kotlety jajeczno-pieczarkowe

Składniki dla 4 osób
  • 6 jajek ugotowanych na twardo + 1 surowe
  • 10 pieczarek
  • 1 bułka czerstwa
  • 2 łyżki otrębów owsianych Sante
  • 2 duże cebule
  • łyżka masła
  • mleko
  • szczypiorek lub pietruszka
  • sól, pieprz
  • bułka tarta
Jajka ugotowane na twardo zetrzeć na tarce. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć dodać do jajek. Pieczarki i cebule pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać do masy jajecznej. Wymieszać, dodać surowe jajko, szczypiorek, pietruszkę, sól i pieprz. Wymieszać dokładnie. Formować kule, spłaszczać, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju. 



3 komentarze:

  1. Chyba miałam podobne, czy nawet takie same kiedyś ;) Faktycznie bardzo smaczne !

    OdpowiedzUsuń
  2. Ubóstwiam takie kotleciki! Zwłaszcza, jak robi je Mamusia... Pysznie :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń