piątek, 26 grudnia 2014

Karp cebulowy

Karp marynowany w cebuli sprawia, że traci zapach mułu i nadaje smak cebulowy. Im dłużej marynowany karp tym ma intensywniejszy smak cebulowy.
Karp marynowany w cebuli
  • 1 karp
  • 4 cebule
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny
  • jajko
  • bułka tarta
  • olej rzepakowy
Karpia umyć, pokroić w dzwonka, skropić sokiem z cytryny, dodać sól i pieprz. Cebule obrać i pokroić w piórka, obłożyć karpia cebulą i włożyć do lodówki najlepiej na 24 godziny. Po tym czasie obtoczyć w jajku i bułce tartej i smażyć na oleju. 


Wigilia 2014

1 komentarz:

  1. Nigdy nie jadłem takiego karpia ale może pora spróbować :)

    OdpowiedzUsuń