Kasza jaglana z jabłkiem i cynamonem
Składniki: 2 porcje
- 3/4 szklanki kaszy jaglanej (2 szklanki ugotowanej)
- 2 szklanki wody
- szczypta soli
- 1 jabłko
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
Kaszę przepłukać wrzącą wodą lub podprażyć na patelni, aby nie była gorzka. Zalać 2 szklankami wody, dodać szczyptę soli i doprowadzić do wrzenia, gotować jeszcze ok. 7minut. Zdjąć z kuchenki, przykryć ściereczką i odstawić na ok. 15 minut, aby wchłonęła całą wodę. Jabłko zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, wymieszać z kaszą, doprawić cynamonem. Można dodatkowo zapiec w piekarniku. Podawałam z łyżką jogurtu naturalnego.
Mniam ;) u mnie ostatnio był ryż z jabłkami ale kasze tez chętnie spróbuje :) dziś na blogu dodałam inną zdrową propozycję śniadaniową, zapraszam :)
OdpowiedzUsuńwww.lekarzeodkuchni.blogspot.com
ale super przepis, uwielbiam takie zdrowe przepisy sama też czesto dodaje takie ;))
OdpowiedzUsuńzapraszam do mnie www.pauladowlasz.blogspot.com ;))
Bardzo apetyczna na śniadanie.
OdpowiedzUsuńsalt likit
OdpowiedzUsuńsalt likit
dr mood likit
big boss likit
dl likit
dark likit
GYQ43
صيانة افران بمكه Qrw5jlMBnC
OdpowiedzUsuń