sobota, 4 lipca 2015

Czekoladowe babeczki z cukinią - najlepsze!

Najlepsze babeczki, które jadłam to właśnie te - bardzo czekoladowe, wilgotne dzięki cukinii, delikatne w smaku dzięki jogurtowi. Bardzo proste do wykonania, nie trzeba nawet miksera. To już drugi przepis na babeczki z dodatkiem z cukinii, poprzednie były również dobre, ale nie tak smaczne - klik.

Czekoladowe babeczki z cukinią
  • 2 szklanki startej cukinii
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 szklanki mąki
  • 3 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • szczypta soli
Mąkę, kakao, proszek, sodę przesiać przez sito, wymieszać z cukrem i solą. Startą cukinię, wymieszać z olejem, jajkami i jogurtem. Suche składniki połączyć z mokrymi, mieszając delikatnie łyżką. Ciasto nakładać do foremek na muffinki, piec ok. 30-35 minut w 180 stopniach. Babeczki są wilgotne od cukinii dlatego należy je piec dłużej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz