Łosoś pieczony z warzywami
Składniki dla 2 osób
- filet z łososia 300g
- 6 ziemniaków
- 1 papryka
- 2 cebule
- 1 cukinia
- 2 marchewki
- pół cytryny
- koperek
- sól, pieprz
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- zioła - tymianek, oregano
Ziemniaki i cebule pokroić w ćwiartki, cukinię w półplasterki, paprykę w kostkę, marchewki w słupki. Do warzyw dodać łyżkę oleju, przyprawić solą, pieprzem, ulubionymi ziołami np. tymiankiem, oregano. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w 200 stopniach przez ok. 40 minut, po tym czasie na warzywach położyć zawiniętego w folię łososia i piec jeszcze 20 minut.
Chcesz mieć więcej wizyt na przepisach? Promuj je na www.dompelenpomyslow.pl to działa! :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńPieczony łosoś to rzeczywiście taki klask, smakuje większości ludzi. Ja ostatnio jednak spróbowałam nowy przepis, który bardzo mnie zaskoczył https://mowisalmon.pl/przepisy/losos-w-glazurze-miodowo-sojowej-z-sosem-malinowym/ Muszę przyznać, że smak jest bardzo zaskakujący i spodoba się wszystkim. którzy lubią eksperymentować z nowymi smakami.
OdpowiedzUsuń