niedziela, 25 grudnia 2016

Udziec z indyka z warzywami

Bardzo proste i szybkie do wykonania danie obiadowe, zdrowe, smaczne i niskokaloryczne. Mięso dzięki warzywom jest bardzo aromatyczne. Polecam!

Udziec z indyka z warzywami
  • 1kg udźca z indyka
  • 2-3 marchewki
  • 1 seler
  • 2-3 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • papryka wędzona w proszku
  • tymianek 
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki do posypania
Udziec natrzeć solą, pieprzem, czosnkiem, papryką w proszku, tymiankiem i wstawić do lodówki na kilka godzin lub całą noc. Warzywa pokroić w plasterki, ćwiartki. Można dodać również ziemniaki, wtedy będziemy mieć obiad gotowy w całości. Piec ok. 1,5 godziny w 180 stopniach. Gotowe danie można posypać natką pietruszki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz