niedziela, 12 czerwca 2016

Zupa szpinakowa

Smaczna zupa szpinakowa o pięknym kolorze zielonym. Zupę można podać z jajkiem.

Zupa szpinakowa
  • 2 podudzia z kurczaka
  • miska szpinaku świeżego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • kawałek selera
  • por
  • marchewka
  • 3 ziemniaki
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz
Ugotować bulion - wrzucić do garnka podudzia, marchew, seler, por, podsmażoną na maśle cebulę i czosnek oraz 3 ziemniaki. Szpinak porwać rękami na drobne części i dusić chwilę na patelni. Wrzucić do zupy i całość zmiksować. Dosmakować solą, pieprzem i gałką muszkatołową.


4 komentarze:

  1. Bardzo lubię zupy takiego typu. Muszę ją wypróbować. Wyobrażam sobie jej niesamowity smak.
    Zapraszam na swojego bloga :) https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepis bardzo prosty, a jaki oryginalny! Przyznam się, że nigdy nie jadłam zupy szpinakowej :)

    OdpowiedzUsuń