wtorek, 5 sierpnia 2014

Tatar z łososia Suempol

Łososia bardzo lubię dlatego kiedy otrzymałam propozycję przetestowania tatara z łososia zgodziłam się bez wahania.  
Tatar z łososia atlantyckiego przygotowywany jest z najlepszej, najbardziej delikatnej, starannie wyselekcjonowanej części fileta. Powstaje z łososia atlantyckiego żyjącego w krystalicznie czystych wodach Norwegii. Dostawcy z wielopokoleniowym doświadczeniem dbają o to aby surowiec który trafia do naszej firmy był najwyższej jakości i pochodził tylko ze sprawdzonych źródeł. Sekret wysokiej jakości tkwi w wieloletnim doświadczeniu i wykorzystaniu technologii, opartej w dużym stopniu na pracy ręcznej, od ręcznego zasolenia począwszy. Zastosowanie tradycyjnej receptury produkcji sprawia, że Tatar z łososia zachowuje wszystkie najcenniejsze walory smakowe.

Więcej informacji na temat produktu można znaleźć na stronie internetowej: http://tatar.suempol.pl/

Ważny dla mnie jest skład produktów, aby nie miał żadnych zbednych polepszaczy. Tatar z łososia firmy Suempol w składzie zawiera łososia atlantyckiego wędzonego na zimno i sól. Nic więcej. Jest drobno pokrojony, a nie zmielony i wygląda apetycznie. 
Tatar jadłam prosto z opakowania, na kanapce, a także przyrządziłam według przepisu na opakowaniu z małymi zmianami i wyszedł bardzo smaczny.
Tatar z łososia
  • 100g Tatara z łososia Suempol
  • 2 kiszone ogórki
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • pieprz, ewentualnie sól, ale całość jest słona
  • koperek
Ogórki i cebulę pokroić w drobną kostkę, wymieszać z łososiem, sokiem z cytryny, oliwą, pieprzem i koperkiem. 
Tatar z łososia w opakowaniu 100g można kupić obecnie we wszystkich sklepach sieci Biedronka na terenie małopolski.

2 komentarze:

  1. Też go próbowałam i czuje że niebawem skoczę po niego do Biedry :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Też go mamy i potwierdzam bardzo smaczny.
    U nas na dniach przepis :)

    OdpowiedzUsuń