Grillowane paluszki cukiniowe
Paluszki cukiniowe to świetna przekąska z grilla, idealnie komponuje się z sosem czosnkowo-koperkowym. Można przygotować je na grillu, patelni grillowej lub zwykłej.
Paluszki cukiniowe
- 1 cukinia nieduża
- 1 łyżka oliwy
- sól, pieprz, zioła
Cukinię pokroić w paski, przełożyć na naczynia, polać oliwą, dosmakować solą, pieprzem i ziołami, wymieszać i układać na grillu. Podawać z sosem czosnkowo-koperkowym.
Sos czosnkowo-koperkowy
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- koperek
Jogurt wymieszać z majonezem, dodać przeciśnięty czosnek, dosmakować solą, pieprzem i koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz