piątek, 11 lipca 2014

Grillowane paluszki cukiniowe

Paluszki cukiniowe to świetna przekąska z grilla, idealnie komponuje się z sosem czosnkowo-koperkowym. Można przygotować je na grillu, patelni grillowej lub zwykłej. 
Paluszki cukiniowe 
  • 1 cukinia nieduża
  • 1 łyżka oliwy
  • sól, pieprz, zioła
Cukinię pokroić w paski, przełożyć na naczynia, polać oliwą, dosmakować solą, pieprzem i ziołami, wymieszać i układać na grillu. Podawać z sosem czosnkowo-koperkowym.
Sos czosnkowo-koperkowy
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • koperek
Jogurt wymieszać z majonezem, dodać przeciśnięty czosnek, dosmakować solą, pieprzem i koperkiem. 

Cukinia 2014

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz