niedziela, 28 października 2012

Lekka sałatka z ryżem i z kapustą pekińską

Bardzo lubię sałatki, a ta jest pyszna, lekka i niskokaloryczna. Uwielbiam jak ogórek pachnie w całym domu. Sałatkę można zabrać do pracy, szkoły czy na uczelnię. 





Lekka sałatka z ryżem i z kapustą pekińską

  • 1 kapusta pekińska
  • 2 woreczki ryżu
  • 1 papryka świeża
  • 1 cebula czerwona lub biała
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 świeży ogórek
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • Sól, pieprz

Kapustę pokroić, posolić i odstawić. Po 30 minutach odsączyć wodę. Ryż ugotować, wystudzić. Pokroić w kostkę paprykę, cebulę i ogórka. Kukurydzę odsączyć. Dodać wszystkie składniki razem. Dosmakować majonezem, jogurtem naturalnym, solą i pieprzem.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Prześlij komentarz